stop hiermee!

Ik heb 3 dingen genoteerd, die jij vandaag al kunt gaan inzetten of beter gezegd kunt gaan schrappen! Omdat ze gewoonweg schadelijk voor je zijn en je leven echt niet leuker maken. Echt waar, stop er vandaag nog mee en je hebt een veel leuker leven.

1) ‘Mind vol’
Een ‘mind vol’ dat is echt iets wat je NIET wilt, toch?! Bepaalde zaken overdenken en bespreken met anderen is goed. Maar heel de dag lopen piekeren, brengt je alleen maar stress, onrust en veel spanning op. En je wilt je juist minder laten meeslepen door zorgen, irritaties en angsten.

Dus moet je leren bepaalde zaken los te laten en zaken die wel belangrijk voor je zijn met meer aandacht te doen. Wat ook goed helpt (het helpt mij in iedergeval) is je gedachten van je afschrijven, mediteren en met iemand in je omgeving je gedachten of waar je tegen aan loopt bespreken. Het lucht op, het maakt ruimte in je hoofd en je voelt je niet alleen.

2) Multitasken
Het lijkt ideaal. Zoveel mogelijk taken tegelijk proberen te doen. Maar ja, probeer jij maar met 10 mensen tegelijk te bellen. Waar gaat jouw focus heen?! Overal en nergens natuurlijk! Dat is dezelfde strijd als alle ballen hoog proberen te houden.

Misschien dat je dit doet uit noodzaak of uit enthousiasme, je vindt veel dingen leuk! Maar toch raad ik je aan om 1 ding tegelijk aan te pakken. Focus je dus op één ding tegelijk. Dit geldt niet alleen voor je dagelijkse werkzaamheden maar ook voor je dromen, je ideeën en je doelen. Je vergroot je kansen op succes als je je elke keer focust op 1 ding. Het is efficiënter, leuker en geeft je veel meer voldoening. Just do it! 😉

3) Aanmodderen
Aaah, ook zo’n stressveroorzaker. Stop met aanmodderen als je iets gedaan wilt krijgen. Je komt echt niet verder, als je dit blijft doen. Vaak weet je alleen niet dat je aan het aanmodderen bent, je denkt dat je “ergens mee bezig bent”. Maar als je nou ziet dat je geen stap vooruit komt, geen stap dichter bij je doel, dan zou ik er mee stoppen. Want vaak kost dit je veel energie en heeft het een negatieve impact op je leven en/of financiën.

Neem je verantwoordelijkheid en vraag om hulp. Iemand die je kan helpen om vooruit te komen en je inzichten kan geven om dingen anders aan te pakken. En als het goed is kom je niet alleen sneller dichterbij je doel maar hou je ook nog tijd over voor andere leuke dingen. Yaaaay!!

*BONUS TIP*

4) Schuldgevoel!
Zorg goed voor jezelf! Zoals de quote die je bij de Feel good tips kon vinden al aangaf; ‘MAKE YOURSELF A PRIORITY ONCE IN A WHILE. IT’S NOT SELFISH. IT’S NECESSARY’

Er is maar 1 jij en jij bent uniek, gedreven en trots op wat je tot nu toe allemaal al hebt bereikt. Je hebt een mooi bedrijf of carrière, een leuk gezin, mooi huis. En hier mag je ook trots op zijn!

Maar wil jij die burn-out (dit keer) voorkomen, dan raad ik je aan om vanaf vandaag toch meer tijd aan jezelf te besteden in welke vorm dan ook (me-time, selflove, selfcare). Begin met 10-15 minuten per dag meer. Leer om goed voor jezelf te zorgen en te genieten! Geniet van dat dagje weg, ga mindful koffie drinken in de baas zijn tijd (of je eigen tijd) of vink dat feelgood momentje op je Feelgood Checklist die je hebt ontvangen. Door dit te doen kan je je omgeving ook meer geven, echt waar! Je hoeft je dus echt niet schuldig te voelen.

**************************************

Dus schrap bovenstaande 4 punten of probeer ze in mindere mate te doen en te voelen, want alleen dan kun jij je beter focussen op de dingen die er wel toe doen.

Kan jij wel wat meer focus gebruiken in je leven of ben je geïnspireerd geraakt door deze 4 punten en wil je hier mee aan de slag.

Vraag dan een 1 op 1 Clarity sessie aan.

Na dit gesprek voel jij je opgelucht, geïnspireerd en gemotiveerd en weet jij exact welke stappen je moet nemen om een leuker, vrijer en relaxter leven te leiden dat helemaal bij jou past. Yaaaaay!!! Wat zal jij je weer energiek en goed voelen zeg!

Ik help je graag!

Feel good & make beautiful memories!

????

Liefs,

Leila