Over mij

LEILA CLAASSENS

FOUNDER & HIGH LEVEL LEADERSHIP COACHING

Mijn missie is om jou te helpen en begeleiden om volledig tot bloei te komen als individu en als leider. Het gaat hierbij om het streven naar persoonlijke groei, het vinden van je eigen stem en het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen succes en geluk. Als er iemand naast je staat om je aan te moedigen om je eigen pad te volgen en te streven naar vervulling op alle gebieden van je leven dan ben ik dat wel. Ik hoop dat door het lezen van mijn verhaal je het vertrouwen krijgt om jouw eigen High Level Leadership te pakken en je eigen reis te beginnen.

Spiritueel op Sneakers

Botsende culturen

Ik groeide op in een cultuur waar vrouwen geen zeggenschap hadden. De mannen waren degenen die de touwtjes in handen hadden en vaak overal mee wegkwamen. Als oudste in een gezin van vijf had ik ook een soort voorbeeldfunctie en als meisje voelde ik de druk om de eer hoog te houden. Thuis hadden we het niet slecht; mijn ouders deden hun best om hun kinderen alles te geven en zelfs meer dan zij ooit hadden gehad. Maar leven in twee verschillende culturen was ook moeilijk. Vooral wanneer er aspecten waren die in de ogen van mijn ouders recht tegenover elkaar stonden. Op dat soort momenten stond ik ook recht tegenover mijn ouders.

Als kind probeerde ik wel het beste uit beide culturen te halen en er iets van mezelf van te maken. Ik geloofde niet dat ik slechts voor één kant hoefde te kiezen. Zelfs toen al omarmde ik de gedachte dat je alles kon hebben – de “You can have it all”-gedachte.

Ja zeggen terwijl je lijf nee zegt

Ik heb twee keer in mijn leven het gevoel gehad dat ik gevangen zat in een leven dat niet van mij was, waar ik geen zeggenschap had of eigen keuzes kon maken. Het ging vooral over leven volgens de verwachtingen van anderen en zoals het hoort.

De eerste keer was toen ik 23 jaar oud was. Daar stond ik dan, tegenover mijn toekomstige man, die ik amper kende. Maar zo ging het nou eenmaal bij ons in de familie. Mijn oma’s, mijn moeder en nu was ik aan de beurt. Op een gegeven moment vindt je familie dat je klaar bent om te gaan trouwen, ook al vind je dat zelf niet.

Dus zei ik: “Ja, ik wil,” terwijl mijn hele gevoel “Neeeeeee ” schreeuwde.

Waarom ik op dat moment niet naar mijn gevoel luisterde? Mijn hoofd vond dat ik dan een groot aantal mensen zou teleurstellen als ik de boel zou afblazen. Dus stelde ik mezelf maar teleur. Toch ging dat gevoel maar niet weg. Het bleef maar knagen en ik werd er letterlijk ziek van. Ik besloot daarom op een maandagochtend in September mijn spullen te pakken en de scheiding in gang te zetten.

Iets wat echt niet kon, dat hoorde niet. En toch was dat het moment waarop ik aan alles voelde dat dit de beste beslissing ooit was. God, het Universum, het geloof in mezelf, noem het hoe je het wilt noemen, had een ander pad voor me bedacht, iets veel beters en grootser. En dat pad volg ik tot op de dag van vandaag nog steeds.

Mijn eigen pad volgen en vertrouwen op mijn innerlijke stem. Wat een bevrijding was dat zeg.

Ik neem ontslag

De tweede keer dat ik voelde dat ik niet mijn eigen leven leidde was toen ik een succesvolle carrière had als opleidingsmanager op een hogeschool. Een geweldige baan met een goed salaris, op fietsafstand van huis en bijna alle schoolvakanties vrij maar ik haalde er geen voldoening meer uit. Ik was (en ben nog steeds) ontzettend ambitieus, gedreven en doelgericht maar in die tijd voelde ik me afgeremd in mijn werk. Ik kon nooit helemaal laten zien wat ik in mijn mars had. Ik kreeg steeds meer taken die niet bij mij pasten en er werd van mij verwacht dat ik deed wat me werd opgedragen, of ik het nu leuk vond of niet, het moest “gewoon”.

Tot die ene dag in januari in 2011. Ik stapte het kantoor van mijn baas binnen om mijn ontslag in te dienen. Ik had nog geen idee wat ik daarna zou gaan doen – we hadden net ons droomhuis gekocht – maar toch sprak ik de woorden uit: “Ik neem ontslag!” Iets (spoiler alert: het was weer mijn intuïtie) vertelde me dat ik de juiste beslissing nam.

VAN ‘PEOPLE PLEASER’ NAAR ‘MY OWN LEADER’

Terwijl iedereen dacht dat ik gek was geworden, wist ik beter. Ik dacht terug aan mijn jongere ik, dat meisje dat altijd bezig was anderen te pleasen maar graag leider wilde worden van “iets”. Ik kwam erachter dat ik altijd leider wilde worden van mijn eigen leven. Waar ik mijn eigen keuzes maakte, mijn eigen pad bewandelde, zonder geremd te worden door mijn omgeving, de maatschappij, tijd of anderen.

Later werd het leider zijn van mijn eigen bedrijf. In april 2012 liep ik bij de Kamer van Koophandel naar buiten met een map met allerlei informatie over het starten van je eigen bedrijf. Van People Pleaser naar My Own Leader. Wat was ik trots.

Het heeft echt nog wel jaren geduurd voordat ik kon zeggen, ik heb een succesvolle business. Ik heb mijn angsten en twijfels moeten overwinnen, het Imposter Syndroom de baas moeten zijn en een krachtige mindset en innerlijke kompas moeten ontwikkelen om vanuit zelfvertrouwen de juiste keuzes en acties te nemen om die leider te zijn die ik wil zijn.
En door die persoon nu te zijn kan ik nu oprecht zeggen dat ik levens verander en bedrijven mooier maak met wat ik doe.

JOUW HIGH LEVEL LEADERSHIP

High Level Leadership gaat niet alleen om leiderschap in formele posities, maar ook om het leiden van je eigen leven en het beïnvloeden van anderen op een positieve manier. Vrouwelijk leiderschap omvat het vermogen om empathie, intuïtie en veerkracht in te zetten, evenals het ontwikkelen van sterke communicatie- en samenwerkingsvaardigheden. Door deze twee samen te voegen creëer je een omgeving waarin anderen kunnen gedijen en groeien, terwijl je tegelijkertijd je eigen potentieel maximaliseert. Op jouw voorwaarden, jouw reis volgen.

Intuition Boost Call

We zijn hier om onszelf beter te leren kennen. Als je die verbinding weet te maken dan kan je pas verbinding met anderen maken.

Ik wacht op je

Mocht je de gedachte hebben wie zit er op mij te wachten? Het antwoord is ik. Ik wacht op je. Mijn grootste drijfveer is om jou te inspireren en begeleiden op jouw eigen pad, terug naar de essentie van wie je bent en van waaruit je wilt leiden en impact maken.

Dat doe ik binnen mijn bedrijf op verschillende manieren:

Ik heb mijn Rise & Thrive Programma ontwikkeld. Waar High Level Leadership Coaching & Mentoring helemaal op jou wordt afgestemd.

Daarnaast kan je me volgen op mijn social media, deelnemen aan mijn Kickstart Your Intuition Masterclass, elke zondag een boost ontvangen in je mailbox via mijn Zondagse Power Up mail en kan je me op het podium vinden waar ik spreek voor kleine en grotere groepen.

Wat ik hoop is dat jij vanaf vandaag je High Level leiderschap en innerlijke kracht durft te claimen en jezelf vol vertrouwen en trots durft te laten zien, zodat je vanuit die energie gaat manifesteren wat jij wilt.

Als je tot zo ver bent gekomen dan is dat geen toeval dat wij elkaar hier tegenkomen. Ik ben benieuwd naar jou, jouw verhaal, de reis die je tot nu toe hebt afgelegd en je ambities. Je kan me op verschillende manieren contacten. Via mail, Instagram of LinkedIn. En je mag ook altijd een persoonlijk gesprek aanvragen waar ik je vragen kan beantwoorden.

Ik geloof heel sterk in ons vrouwen, in onze kracht. Daarom moedig ik vrouwen aan om voor zichzelf op te komen. Het is niet altijd gemakkelijk, maar door te leren jezelf te waarderen en je eigen behoeften serieus te nemen, kun je jezelf op de voorgrond plaatsen en invloed uitoefenen op de wereld om je heen.

Laten we elkaar versterken

Door het delen van onze verhalen, het ondersteunen van elkaar en het creëren van een gemeenschap van gelijkgestemde vrouwen, kunnen we elkaar inspireren en versterken. Samen kunnen we uitdagingen overwinnen, barrières doorbreken en nieuwe mogelijkheden creëren voor onszelf en voor andere vrouwen en onze dochters.

11 WEETJES OVER MIJ: