Dat druk, druk, druk

‘Soms vraagt mijn drukke en snelle leven om meer focus, structuur en aandacht. Door al dat “moeten” in mijn leven, de 1001 ballen die ik probeer hoog te houden en de combinatie van de verschillende rollen die ik vervul als moeder, partner, vriendin, ondernemer, leider en nog veel meer zet ik mezelf continu klem in plaats van in vrijheid leven. Als ik niet oppas zit ik straks in een stress-out en uiteindelijk in een burn-out, terwijl ik juist een ambitieuze onderneemster ben die graag voor-uit wil.’

Herkenbaar? Dat druk, druk, druk??

 

Alle ballen hoog houden? Dat hoeft niet!

Ik zie dit ook heel vaak in mijn coachingspraktijk, mijn klanten struggelen met al die ballen die ze proberen hoog te houden, want ojee wat als er eentje op de grond valt?

Als Leiderschapscoach leer ik mijn klanten om het heft in eigen hand te nemen, eigen krachtige keuzes te maken en de regie te pakken over hun leven. Daarnaast help en begeleid ik ze bij het versterken van hun mentale veerkracht, zodat ze zich niet meer uit het veld laten slaan als het even niet meezit of als er een van die ballen op de grond ligt…;-) 

Ik heb geleerd hoe ik hier het beste mee om kan gaan net als de druk die anderen met hun verwachtingen op mij kunnen leggen. Voor mij zijn het ook maar kleine aanpassingen (geweest), die mij meer (innerlijke) rust, energie en plezier geven.

Bijvoorbeeld:

  • ‘Single – tasken’ in plaats van ‘Multi- tasken’
  • ‘Coffee to stay’ in plaats van ‘Coffee to go’
  • ‘Mindful leven’ in plaats van ‘Mind vol’

De voorbeelden hierboven zijn een paar kleine praktische dingen die je kunt doen. Stel jezelf eens de vraag: waar krijg ik nou écht energie van en wat vergt mij energie? Denk eens terug aan de tijd dat je eindeloos ergens mee bezig was en niet meer wilde stoppen. En, hoe vaak heb je dat in de afgelopen week gedaan?

 

 

Willen weten wat je (niet) wilt?

Je werk doen zonder dat je aan het eind van de dag uitgeput bent en niet meer precies weet wat je allemaal gedaan hebt, is zeker mogelijk. Je moet alleen helder hebben hoe jouw droombaan/business eruit ziet. Want hoe fijn is het om te weten waar je energie van krijgt, geen dagelijkse druk(te) meer hoeft te voelen en weer plezier kan hebben in wat je doet? 

Als het voor jou ook nog wazig en onduidelijk is in je werk, hoe je dat het beste vorm kunt geven, dan nodig ik je uit voor een Gratis Clarity Coach Call. Elke maand stel ik hier 5 plekken voor beschikbaar.

Reserveer nu jouw plek en ontvang na afloop van deze call een Mini-gids ‘Stuur op meer Structuur’. Een waardevolle gids van 21 pagina’s waar je in 5 stappen ontdekt hoe je meer uit je dag kunt halen zonder afgeleid te worden door de energievreters. Oftewel zonder dat je aan het eind van de dag uitgeput bent en niet meer precies weet wat je allemaal gedaan hebt.

Honderden “druktemakers” zijn je al voor geweest en hebben deze challenge ook overwonnen. Ben jij de volgende? Klik en kijk of er nog een plekje vrij is deze maand voor jouw Clarity Coach Call.