Ze zeggen dat succesvolle ondernemers om 06.00 uur of zelfs 05.00 uur ’s ochtends uit hun bed komen om zich voor te bereiden op hun dag. Dus het tijdstip dat wij nog liggen te pitten, zijn zij al bezig met zichzelf en hun werk om die succesvol te maken. Ondernemen als avondmens is een verhaal apart. Zo kan ik je vertellen dat ik als avondmens 07.00 uur uit mijn bed komen al een challenge vind, laat staan 05.00 uur.

Mijn brein werkt het liefst ’s nachts nog een paar uurtjes door tot een uur of 01.00 of 02.00. En dan om 05.00 uur ’s ochtends paraat moeten staan… Nee, dat is echt torture voor mij.

De persoonlijke uitdaging

Dus wat is de uitdaging voor mij? Ik wil ook de tijd nemen om in alle rust aan mezelf en mijn bedrijf te werken, zoals in het boek van Hal Elrod ‘ Miracle Mornings’, waarin hij beschrijft hoe je 6 gewoontes kunt aannemen om je leven succesvoller te maken voor 08.00 uur. Alleen heb ik er een eigen draai aan gegeven, omdat ik weet dat ik het anders helemaal niet zal doen. En dat is ook niet de bedoeling.

Ik start nu elke ochtend met mijn Miracle Morning als iedereen naar school en werk is. Om half 9. Om half 10 ben ik dan klaar en rij ik in mijn auto naar mijn kantoor. Ik heb ooit eens op mijn moodboard gezet dat ik voortaan om 10.00 uur wil werken in plaats van de standaard 9-tot-5 werkweek. En het lukt me aardig om op deze manier mijn bedrijf te runnen, moet ik zeggen.

Het moet bij je passen

Wat ik hier mee wil zeggen is, je hoeft het niet precies te doen zoals het in de boeken staat.

Laat je inspireren en geef er je eigen draai aan. Het belangrijkste is dat je doet wat voor jou werkt. Jij bent de enige die het hele plaatje voor ogen heeft, kids, geen kids, partner, ouders die verzorgd moeten worden, etc. etc. Probeer je eigen formule te vinden voor datgene waarvan je denkt dat je er baat bij hebt. Je hoeft het niet 1 op 1 te kopiëren in je eigen leven.

Hoe pas jij dit toe?

Ondernemen als avondmens is maar een voorbeeld van de uitdagingen waar je als ondernemer tegenaan kan lopen. Heb jij andere uitdagingen waar je mee zit? Vind je het ondernemen ook niet altijd een pretje en mis je die vrijheid waar je zo voor had gekozen?

Als je vandaag nog een afspraak met mij maakt (kijk even of het nog lukt, ik bied namelijk maar 5 gratis 1:1 sessies per maand aan) dan ontvang je van mij mijn Mini-gids ‘Stuur op meer Structuur’ en haal meer uit je dag ook gratis!! Dus wat heb je te verliezen?

Want als je toepast wat in de mini-gids staat, zal je meer (vrije) tijd, (innerlijke) rust en plezier, want dat is waar we naar streven in de hectiek van ons leven. Jij hebt dus straks gewoon meer tijd en energie over voor de échte leuke dingen in je leven. Hoe fijn is dat!

Boek hier jouw Gratis 1 op 1 Clarity Coach Call sessie aan.