Succes of falen?

De mensen met wie we omringd worden zijn de grootste invloed op ons gedrag, onze visies ten opzichte van het leven en onszelf, en het resultaat dat we bereiken. Motivational speaker Jim Rohn zei al “You are the average of the five people you spend the most time with.’ Maar in feite gaat het veel verder dan dat. De mensen met wie jij je omringd – ook buiten die 5 personen om – beïnvloeden het pad van je leven. Als bijvoorbeeld de mensen in jouw omgeving over het algemeen blijer zijn, is de kans dat jij zelf ook een stuk blijer bent een stuk groter. 

Darren Hardy schrijft in zijn boek The Compound Effect dat in onderzoek van sociaal psycholoog Dr. David McClelland naar voren komt dat de mensen met wie je je gewoonlijk omringd, 95% van je succes of falen in het leven bepalen.” 95 procent!!

Maar je hebt het toch goed?

Als jij omringd wordt door mensen die altijd maar genoegen nemen met ‘average’ en reageren met beperkende gedachten, is het logisch dat jij op gegeven moment aan jezelf gaat twijfelen. Vaak reageren mensen vanuit hun eigen ervaring of overtuiging. Dit kan positief uitpakken, maar ook negatief. “Waarom zou je dat doen? Je hebt het toch goed zo?”

Maar wat mensen vergeten is dat ‘goed’ relatief is.  Dat jouw goed een bepaalde definitie heeft, betekent niet dat mijn goed dat ook hoeft te zijn. Voor de ene persoon is goed een vaste baan met een salaris van €2000,- per maand. Voor iemand anders is goed misschien een eigen onderneming en een minimaal €8000,- aan inkomsten per maand. Daarnaast wil ik misschien helemaal niet settelen voor ‘goed’! Ik weet dat ik veel meer kan en meer wil bereiken en daar focus ik mijn intenties op. 

Je kring bepaalt je resultaat

Als je iets maar vaak genoeg hoort ga je het vanzelf geloven. Door je te omringen met mensen die jouw visie delen en je aanmoedigen om je dromen te achtervolgen, in plaats van naar beneden halen of beperkende gedachten opleggen, wordt de kans veel groter dat jij daadwerkelijk bereikt wat je wil bereiken. 

Wat voor gesprekken voer je? Welke ervaringen krijg je mee en zie je succesverhalen of mensen die er bij het minste geringste al bij de pakken neerzitten? Je kan je persoonlijke groei zelf al enorm versnellen door je te omringen met mensen die hebben bereikt wat jij graag zou willen bereiken. De stappen die zij zetten, gesprekken die zij voeren en energie die zij uitstralen, beïnvloeden jou bewust en onbewust om deze resultaten ook te behalen. 

Ben jij je bewust van de impact die de mensen in jouw omgeving hebben? En selecteer jij de mensen met wie je je omringd op succes en positiviteit, of ben je er liever niet mee bezig? 

Tell me all about it! Dat kan je hieronder doen.

Voel jij aan alles dat je hier iets mee moet, omdat je weet dat er meer in je zit dan dat je er. nu uithaalt? Doe dan mee met mijn gratis Online Masterclass, Leren intunen op je intuïtie en bepaal jouw kring en jouw eigen pad van succes en geluk!