Mind your own business

Wat betekent succes voor jou? 3 dagen in de week werken? 100 klanten per jaar in je bestand, een omzet van €3.000 euro per maand of misschien heb je wel €30.000 euro omzet per maand nodig om je succesvol te voelen. (Zoveel geld verdienen mag dat?) Succes is voor iedereen anders, maar toch is het soms lastig om je eigen succes nog als succes te zien, als er in je omgeving en online zoveel focus is op ‘meer’ en ‘beter’.

Eruit springen in een grijze massa

Zeker nu iedereen online is – en er extreem veel competitie is die eigenlijk bijna allemaal hetzelfde doet, én er vaak nog redelijk hetzelfde uitziet ook – is het verleidelijk te denken “moet ik het dan ook maar zo doen?” 

Er is constant confrontatie met succesverhalen van mensen die ‘binnen een jaar hun omzet hadden verdriedubbeld en alleen maar 15k projecten draaien’. Met daarbij “Volg nu deze 5 stappen om ook dit succes te behalen”. Maar wie zegt dat deze stappen voor jou werken? En hoezo zou je pas succesvol zijn als je precies die stappen volgt en dat hebt bereikt? Mijn advies: Mind Your Own Business.

Definitie van succes

De definitie van succes is voor iedereen anders. Het gaat uiteindelijk om het succes gevoel dat je krijgt bij datgene dat jij bereikt! Iedereen bewandelt zijn eigen pad van succes en heeft zijn eigen korte en lange termijn doelen. Wat voor jou als een kleine stap voelt kan voor iemand anders een major succes zijn.

En andersom: iemand anders kan zichzelf het doel hebben gesteld om dit jaar 35 klanten te helpen, wat voor jou als een hele grote stap klinkt. De valkuil is dan om te denken “Shit, ik heb lang geen 35 klanten, misschien is dit wel niets voor mij en ben ik helemaal niet goed genoeg…” Maar misschien is deze persoon al wel 20 jaar bezig, of misschien kan deze persoon 35 klanten ‘average’ helpen, terwijl jij 10 klanten supergoed kan helpen!

Vergelijk jezelf niet met de mensen om je heen, maar met de persoon die je gisteren was. Dit is de beste maatstaf om je eigen progressie te meten en te zien hoeveel je eigenlijk bent gegroeid (waarschijnlijk veel meer dan je denkt!!) Wees trots op wat je bereikt. En wat het ook is, vergeet niet het is JOUW succes! Daar heeft niemand anders wat mee te maken, dus ook tegen hun zeggen we, ‘Mind Your Own Business’.

Leer je eigen succes herkennen

Wil jij meer confidence in jezelf en je onderneming? Leren je eigen progressie te herkennen en tastbare op maat gemaakte doelen te stellen die jou vooruit gaan helpen? Let’s connect! Tijdens een gratis call (geen addertjes onder het gras en je zit echt nergens aan vast) help ik je je eigen succes te herkennen en laat ik je zien hoe het ook kan en niet zoals het ‘heurt’. Ik ben anti zoals het ‘heurt’. Ik ben liever bloedje eerlijk tegen je, zodat je er ook wat aan hebt en met meer vertrouwen gaat ondernemen. Boek hier gelijk jouw call.