Helaas hebben we tijdens deze coronacrisis te maken met tegenslagen en belemmeringen. Werk, studie en het sociale leven: het ziet er allemaal anders uit nu. Dit brengt vaak boosheid, frustratie en stress met zich mee. Iets wat we liever niet willen in ons leven. Hoe gaan we hiermee om? Veerkracht is het nieuwe geluk.

Emoties zijn normaal

Hoe stom het ook klinkt, deze emoties zijn heel normaal om te voelen en door te maken. Maar zou het niet fijn zijn om te weten hoe je hier het beste mee om moet gaan? Hoe je na een tegenslag of probleem de draad weer op kunt pakken? En ook nog eens te leren hoe je hierdoor een betere versie van jezelf wordt? Als je dit weet, dan zal je veel meer vertrouwen hebben in jezelf en je veel minder zorgen gaan maken.

Mijn challenge

Ook ik bevind me in een gekke positie nu als ondernemer. Allerlei plannen en events die ik had gaan niet meer door de komende tijd. Dit zorgt ervoor dat je anders moet gaan denken. Door het gebruiken van veerkracht heb ik ontdekt hoe ik gelukkiger in het leven kan staan en me niet meer laat sturen door omstandigheden van buitenaf.

Wat is Veerkracht?

Met veerkracht bedoelen we het vermogen om na een tegenslag, belemmering, stress of iets naars wat je is overkomen weer terug te veren. Beetje bij beetje kom je die nare situatie te boven en wordt je weer je gewone zelf of zelfs een betere versie van jezelf.

Je leven zal een stuk relaxer en leuker zijn en je zal het gevoel hebben, dat je de hele wereld weer aan kan. En dat is wat we willen toch? Nou ik wel hoor!

Hoe versterk je je Veerkracht dan?

Ik krijg van mijn klanten steeds vaker de vraag maar hoe versterk ik mijn veerkracht? ik heb hier een paar tips voor je!

  1. Neem het heft in eigen handen en verander of los datgene op waar je wel iets aan kan doen. Houd afspraken en meetingen online.
  2. Accepteer waar je niks aan kon doen. Ook al is dit lastig. Maar we kunnen op het moment er niks aan veranderen.
  3. Kijk terug op wat er is gebeurt en kijk of je iets kan leren van de situatie. Welke les zit er voor je in? Dit hoeft niet werkgerelateerd te zijn.
  4. Focus je op de problemen en tegenslagen die belangrijk voor je zijn op het moment, je hoeft niet alles op te lossen.
  5. Ontwikkel je gedachte tot een probleemoplossende gedachte (probeer de flight, freeze en fight modus te vermijden).
  6. Wees niet te streng voor jezelf maar zorg juist goed voor jezelf. Mentaal en fysiek.
  7. En vraag om hulp, mensen vinden het vaak fijn om andere te helpen.

Het is niet altijd makkelijk om na een tegenslag weer op te staan en door te gaan. Het vergt veel van je, vooral mentale kracht, doorzettingsvermogen, lef en moed. Maar dit kan je leren, je kan je laten motiveren en inspireren om weer op te staan en door te gaan. Ik zeg altijd tegen mijn lieve klanten, als je valt, sta dan op en veer terug, krachtiger dan ooit!

Inspirerende coachingsessie vol Veerkracht

Steeds meer mensen struggelen met al die ballen die ze hoog proberen te houden, juist nu in deze situatie nu alles anders is. Al dat moeten, al die belemmeringen en tegenslagen die ze op hun pad tegen komen. Ze ‘trekken het niet meer’.

In een inspirerende coachingsessie via Skype, kan ik je leren over hoe jij jezelf veerkrachtiger kunt maken in het leven, zodat jij jezelf niet meer uit het veld laat slaan als het weer eens tegenzit of niet gaat zoals je had verwacht of gehoopt. Ook leer je waarom het zo belangrijk is om juist in deze vreemde tijd veerkrachtiger te zijn. Veerkracht is het nieuwe geluk!’

Interesse? Maak dan hier een vrijblijvende afspraak met mij. Ik help je graag bij je eerste stappen!