Ik zie het nog steeds te vaak; ondernemers, al dan niet net gestart of al enige jaren bezig met een eigen business, maar die vastlopen in hun bedrijf en niet meer weten wat ze moeten doen. Ze blijven maar wat aanmodderen, wat hap-snap werk hier en daar, ze hebben geen plan voor de toekomst en durven geen keuzes te maken. En wat missen ze Focus! 

En weet je ik ken het. Been there, Done that! Dit was een paar jaar terug ook een van mijn struggels als ondernemer. Het bezorgde mij alleen maar stress en ik maakte me alleen maar meer zorgen over wat ik nou toch moest doen om succesvol(ler) te zijn. Ik liep vast op verschillende dingen in mijn onderneming. En wat ging ik dan doen: een training hier en daar volgen, “iets”met Funnels en Facebook marketing doen, want dat deed iedereen, heel veel koffie drinken met mogelijke klanten, want tjah je moet ook netwerken en vooral mezelf vergelijken met andere ondernemers die veel succesvoller waren. Misschien (her)ken jij dit ook. 

 

Dat vervelende stemmetje in je hoofd

Dan weet je dat dit heel veel frustratie, hoofdpijn en stress met zich meebrengt. En wat dacht je van dat stemmetje dat elke maand weleens opkwam; Ga nou maar een échte baan zoeken in plaats van dit geploeter? Ik werd er helemaal gek van en wist ergens moest ik die cirkel doorbreken en weer vertrouwen hebben in mijn eigen kunnen. Ook hier kwam het toverwoord Focus houden een paar keer naar boven. Focus: In kleine stappen en met krachtige keuzes recht op je doel afgaan en loslaten wat jou niet meer dient! Dus geen focus geen vooruitgang!

 

Focus houden maar waarop?

Op een dag ben ik gestopt met alles wat ik deed. Ik heb een hele week aan mezelf besteed. Een hele week alleen maar focussen op mezelf. Wat wil ik, wat is mijn missie, wat is mijn doel en waarom doe ik wat ik doe? Daarna heb ik weer een week genomen om te kijken naar wat ik maar beter niet meer “moet”doen, omdat dit vaak de taken zijn die mij teveel tijd, energie en geld kosten en geen bijdrage leverde aan het realiseren van mijn doel. Daarna ben ik gaan kijken naar wie mij kan helpen en supporten om dichterbij mijn doel te komen. En op welke manier ? In een Mastermind groep of juist 1 op 1? En ook hier keek ik naar de hoe? Die moest bijdragen aan het behalen van mijn doel.

 

Tijd om in actie te komen

Als dit ook voor jou herkenbaar is, dan is het tijd om in actie te komen om je focus te houden. En dat kan vandaag met deze 3 stappen:

  1. Doorbreek de cirkel van die vervelende stemmetjes. Dit doe je door te onderzoeken wat er achter die stemmetjes zitten en deze om te zetten in positieve stemmetjes (door affirmaties op te zeggen).
  2. Besteed tijd aan jezelf. Breng je energiegevers en verlangens in kaart. En kijk daarna naar je tijd- en geldvreters in je bedrijf. Als je weet waar je naar toe WILT kan je je richting bepalen en focus houden op je weg daar naartoe.
  3. Vraag een coach of mentor jou te begeleiden. Want vaak zie je je eigen blinde vlek niet. Anders had je wel gedaan wat je moest doen..;-) Ik heb veel geleerd van mijn eigen proces. Succes komt niet zomaar aanwaaien, daar moet je wat voor doen maar ook laten. Mijn klanten help ik succes te behalen door samen te werken aan focus houden, keuzes maken en leiderschap tonen.

Focus houden moeilijk?

Heb je moeite met focus houden en je dromen realiseren? En raak je vaak overwhelmd door alles wat je moet als ondernemer? Laat mij helderheid brengen in je hoofd, leven en business tijdens een 1 op 1 Clarity Coach Call. Want dat is wat ik het aller allerliefste doe en waar ik goed in ben (zeggen mijn klanten…;-)): jou helpen om de sprong te wagen richting het leven waar jij van droomt door vanuit vrijheid en authenticiteit te gaan leven en werken. Op jouw voorwaarden.