Wat wil ík nou?

 

Op een gegeven moment kom je op een punt in je leven (en misschien zit jij nu op dat punt) dat je jezelf de vraag stelt: Wat wil ík nou?

 

Je hebt het besef dat je eigenlijk al jaren het leven leidt dat voornamelijk gebaseerd is op verwachtingen van anderen, van je ouders, je vrienden, de maatschappij. Je komt erachter dat het allemaal meer om de buitenkant ging, het mooie plaatje, in plaats van wie jij werkelijk bent en wat je écht wilt.

 

En je hebt bepaalde keuzes gemaakt waar je nu op terug kijkt en denkt; ok, dat was leuk, mooi of goed geweest, dat heeft mij toen gediend maar nu wil ik het toch anders doen. Ik wil het nu op míjn manier doen.

 

Onrust en frustratie

 

In mijn praktijk zie ik steeds vaker vrouwen die hier mee strugglen. Vrouwen die het gevoel hebben dat ze geleefd worden door hun gezin, carrière, bedrijf en anderen. Ze voelen zich onrustig omdat ze alles maar half/half doen en gefrustreerd, omdat ze elke keer concessies moeten doen.

 

Ik begrijp deze vrouwen heel goed, want ik heb ook jarenlang het leven geleefd van anderen. Als klein meisje kreeg ik al te horen wat ik wel en niet mocht en hoe ik me moest gedragen. Mijn leven was al helemaal voor me uitgestippeld. In het begin wist ik niet beter en heb ik het toegelaten maar op mijn 23ste besefte ik maar al te goed dat dat niet mijn leven was.

 

En daar begon mijn struggle, want wat moest ik nu doen? Toch vasthouden aan wat ik gewend was? De patronen, gedachten en gewoontes waar ik mee opgegroeid was of ga ik daar van losbreken en mijn eigen pad kiezen? Ik voelde me steeds ongelukkiger worden, want wat mijn hoofd riep, voelde mijn hart niet.

 

Het heft in eigen hand nemen

 

En toen op die ene dag besloot ik toch om mijn hart te volgen en het heft in eigen hand te nemen en mijn eigen keuzes voortaan te gaan maken. Ik had al die jaren mijn leven opgeofferd voor anderen en nu was het toch echt tijd om mijn eigen leven te gaan leven. Was dit makkelijk? Nee, zeker niet. Ging het vanzelf? Ook dat niet. Maar was het de moeite waard? Jazeker! Het heeft me gebracht waar ik nu sta. Zelfverzekerder, vrijer, energieker, krachtiger, ik durf nee te zeggen (en ja tegen mijzelf), ik maak authentieke keuzes en ik leef mijn leven zoals ik dat wil. En dat gun ik iedere vrouw!

 

Leef je leven zoals jij dat wilt

 

Mijn droom is dat elke vrouw, die het gevoel heeft geleefd te worden, waar dan ook ter wereld, te helpen, begeleiden en inspireren om vanuit vrijheid, authenticiteit en zelfvertrouwen te leven, zodat ze de vrijheid ervaart om echt te gaan doen wat ze wil en vol vertrouwen dichter bij haar authentieke geluk komt.

 

Je hoeft geen concessies (meer) te doen, om te leven in vrijheid, vanaf vandaag kun jij je leven en carrière gaan inrichten ‘on your terms’.

 

Je leven gaan leiden zoals JIJ dat wilt? Het kan, écht waar! Door in contact te komen met je authentieke zelf, kan jij voortaan autonome keuzes maken en het leven creëren dat jij het liefste wilt, ongeacht de omstandigheden.

 

Heeft deze blog jou aan het denken gezet om te gaan onderzoeken wat JIJ nou wilt? Of hoe je daar moet komen?

Boek hier jouw gratis Clarity Coach Call! Tijdens deze sessie help ik jou door middel van de juiste vragen weer in 40 minuten op jouw eigen pad.  Per maand geef ik 5 van deze gratis sessie weg, vaak worden ze al in de eerste week geboekt. Dus wil je hier gebruik van maken? Reserveer dan jouw plek in mijn digitale agenda.

 

– ‘Live your life how you want to live it. This is the only one you get.’ –