Anti-money mindset

Mag dat wel? Het woord intuïtie – het goede doen – koppelen aan geld verdienen? Vraag vandaag de dag aan een ondernemer waarom hij/zij voor zichzelf is begonnen en het antwoord is vaak ‘vrijheid’. De vrijheid om te werken wanneer je wilt, met wie je wilt, mooie dingen te kopen, te reizen en om leuke dingen te doen met je gezin/vrienden/familie. Voor veel van die dingen heb je best vaak geld nodig 😉 Maar toch vinden heel veel van mijn klanten het nog mega spannend als ik zeg: “Tuurlijk mag je als spirituele ondernemer/ ondernemer met een zielsmissie lekker veel geld verdienen!!”  

Het klinkt natuurlijk heel makkelijk als ik het zo zeg, maar schijn bedriegt. Ik heb er zelf enorm hard voor moeten werken om deze mindset aan te nemen en mijn anti-money mindset te doorbreken. Ik groeide op in een gezin waar geld een vies woord was. We hadden het vaak niet en als we het al hadden werd er altijd ruzie over gemaakt. Voor mijn gevoel moest ik het daarom altijd zo snel mogelijk kwijtraken. Op school was ik altijd degene die trakteerde, wisselgeld hoefde ik echt niet terug, en ga zo maar door. Door mijn negatieve associaties met geld heb ik lang moeite gehad met accepteren dat geld verdienen ook gewoon oké is, en dat het nogal een essential part of life is!

Geld is goed

Er zit nogal een taboe op geld verdienen, maar geld staat je toe om de dingen te doen waar je van droomt en te investeren in je business. En een leuk gezinsuitje of designertas betaal je niet met knikkers of rijst, laat staan je boodschappen! Dus moet je toch echt de juiste money mindset combineren met een business strategie om goed geld te verdienen. 🔥  En waarom zou het gek zijn om geld te verdienen met iets waar jij extreem veel tijd en hard werk in stopt? Je bent het meer dan waard. Alleen omarm je het zelf nog niet. ⁣

Breaking the barriers

Het doorbreken van deze anti-money mindset was niet makkelijk, maar het was het 110% waard! Om deze mindset te doorbreken hebben de volgende 5 stappen mij enorm geholpen: 

  1. Heel belangrijk: er bewust van zijn dat ik een money block heb. Bewustwording is de eerste stap tot ‘genezing’. 
  2. Dankzij hulp ontdekken waar het vandaan komt (hulp vragen is niet slecht!)
  3. Accepteren wie ik toen was, wie ik nu ben en wie ik graag wil zijn: de beste versie van mezelf.
  4. Mijn waarde inzien en daarvoor gaan staan. 
  5. Mijn gevoel als kompas gebruiken om beslissingen rondom geld te maken.

Sta op voor je eigenwaarde

Je hebt een gave, je bent het waard! Je mag andere daarmee dienen en dat hoef je niet alleen maar gratis te doen of voor heel weinig geld. Als ik de Dalai Lama vraag om mij te helpen, dan zal ie dat met alle liefde en plezier doen, maar niet gratis. 

Herken je jezelf in deze blog en wil je dit stuk doorbreken? Leren zonder schuldgevoel te kunnen ontvangen? Jouw geld mindset alignen met jouw missie? 💫⁣ Voor jou heb ik nu iets heel speciaals. Een hele toffe money affirmation die mij ook heel erg geholpen heeft. Die kan je nu ontvangen als je een gratis Clarity Coach Call boekt. Een call waar jij jouw vraagstuk of uitdaging aan mij voorlegt en ik vanuit alignment je ga helpen om weer vooruit te komen. Stuur me een mailtje naar leila@manifestyourdreamlife.nl of plan direct een gesprek in via https://www.manifestyourdreamlife.nl/clarity-coach-call/.

Wat als jij vanaf de komende maand elke maand €10.000,- zou verdienen met je bedrijf, wat is het eerste wat je dan zou doen, kopen of in investeren?! 💰 Deel het hieronder met me.