Bij mij is het glas vaak halfvol, mensen die mij kennen vinden me een positieve, inspirerende powervrouw. Die alles durft en doet. En ja, zo voel ik me vaak ook.

 

Ook ik heb angst

 

Maar voordat je denkt dat ik altijd hiep hiep hoera, de dag doorkom wil ik je even laten weten dat dat dus niet zo is. Ook ik kan me laten meeslepen in angst en negativiteit.

Ook ik ben weleens bang. Bang om veroordeeld te worden. Bang om mijn dierbare te verliezen. Bang voor de toekomst. Bang voor kanker. Bang om dood te gaan.

 

Het is normaal

 

Bang zijn is heel normaal, het hoort bij het leven. Het is ons van nature gegeven, het is een mechanisme. Maar het hoeft geen controle over je te hebben, want dat is gevaarlijk. Dan zeg ik F*ck Fear.

Het gaat er niet om om nooit meer angstig te zijn maar om zelf de controle te krijgen over deze angst.

 

Neem controle

 

Wat mij helpt is:

 

  • mijn angst accepteren
  • accepteren dat ik het nu even niet weet (wat ik moet doen)
  • weten dat ik niet de enige ben die zich zo voelt

 

Angst kan je namelijk verlammen, maar als je er even afstand van neemt en op zoek gaat naar antwoorden (waar ben ik precies bang voor, waar heb ik wel invloed op), dan ben je in beweging en zal je zeker je weg vinden.

 

Deze verlamming ken ik nog van toen ik nog thuis woonde en aan de verwachtingen moest voldoen van mijn ouders, toen ik een baan had waar ik helemaal niet gelukkig was, toen ik in een relatie zat waar ik helemaal niet wilde zitten. En dan komt het er op aan om de sprong te wagen, vanuit vertrouwen, van angst naar liefde. Ook al weet je niet precies wat het leven voor je in petto heeft aan de andere kant.

 

Angst is een kans

 

Tegenwoordig zie ik angst als een kans omdat als ik door de angst heen ben, ik ben waar ik moet zijn. Spannend en eng maar erg waardevol voor mijn groei proces.

Angst is een keuze. Je kunt angst in je hart laten en langzaam zijn werk laten doen met alle negatieve gevolgen van dien of je zorgt ervoor dat jij de controle hebt over angst. Want je angsten helemaal kwijtraken zal niet lukken.

Het is dus niet dat deze positieve, inspirerende powervrouw nooit bang is. Ze heeft alleen een manier gevonden om haar angsten te overwinnen.

Wil jij weten welke op welke manier jij je angsten kunt overwinnen? Ik help je graag bij het helder krijgen en maken van de keuzes die jou naar een hoger niveau zullen tillen.

Ik nodig je uit voor een gratis sessie. Boek hier een Clarity Coach Call sessie aan.