Van de week sprak ik een klant van me. Een super leuke en ambitieuze dame die graag weg wilde bij haar huidige werkgever en een eigen bedrijf wilde starten. Een weg naar vrijheid om te doen wat ze wil, met wie ze wil en hoe ze het wil. Toch had ze – ondanks dat de wens al heel lang bestond – nog geen actie ondernomen. De beren op de weg waren tebeangstigend.

Ontsnappen aan de rat-race

Merel was helemaal klaar met alle negativiteit en het gevoel geleefd te worden. De ratrace van 9-5 wilde ze niet meer, het werk gaf haar geen voldoening meer en ze ging regelmatig met buikpijn naar haar werk. Op haar werk voelde ze zich ellendig en als ze thuis kwam voelde ze zich uitgeblust en opgebrand, en dan moest het hele thuis-circus nog beginnen met haar 2 kids. Ze voelde zich mega geleefd door haar gezin en werk en wilde hier echt graag vanaf. Dit kon zo niet langer. Daarom zat ze bij mij.

Beren op de weg

Een van de vragen die ik haar stelde was: Kan je 3 dingen (werkzaamheden) opnoemen die je wel leuk vond in je huidige en vorige banen? Het opnoemen ervan ging vrij soepel, maar elke keer als ze iets noemde trok ze ook meteen een “beer” uit het bos. Wat bedoel ik daarmee? Je weet wel zo’n beer op de weg, een obstakel of negatief aspect dat om de hoek komt kijken. Ze zei wat ze leuk vond, maar daarna volgde gelijk “ja maar dat is zo lang geleden, dat kan ik nu toch niet meer…”. Of “Ja, organiseren vind ik echt super leuk om te doen, maar wie gaat daar nou geld voor betalen? Ze zien me thuis al aankomen als ik dit wil…” Allemaal beren die ze uit het bos trok en die ze nu op het pad van haar toekomst neerlegde. Hoppa, de ene naar de andere belemmering kwam naar boven.

Eigen obstakels

Wat doe je nu vroeg ik haar?! Je bent al je belemmerende overtuigingen op tafel aan het leggen om iets wat je heel leuk vindt af te kraken. En waarom?! Omdat je vindt dat je het niet meer waard bent om te doen wat je echt heel leuk vindt? Toen was het stil, en toen kwamen de tranen. Dit was precies het punt waar ze keer op keer in haar leven tegenaan liep: zichzelf kleiner maken en niet waardevol genoeg voelen om iets te mogen.

Belemmerende overtuigingen doorbreken

Beseffen is de eerste stap naar ‘genezen’. Nu we hadden uitgevonden waar de pijnpunten lagen, konden we gericht aan de slag met het identificeren en doorbreken van de belemmerende overtuigingen, zodat zij haar droomleven kon gaan manifesten. En, die beren linea recta het bos in terug te sturen!

Herkenbaar? Deel jouw verhaal met mij hieronder. Of laat me weten wat jouw belemmerende gedachten zijn en stuur me een mail. Ik help je graag!

Fijne dag! (Geniet, zonder beren 😉)