Selflove * retreat yourself

Weekend, we hebben het net achter de rug. En als het weekend is, dan betekent dit vaak; tijd om even jezelf op te laden, bij te tanken, leuke dingen doen en misschien ook gewoon genieten van het niks doen. Maar vaak ziet zo’n weekend er voor veel vrouwen met een druk leven er heel anders uit. Het is toch weer hollen naar alle sportactiviteiten van de kinderen, de boodschappen doen, het huis hier en daar nog even aan kant maken, want daar hebben we doordeweeks echt geen tijd voor. En dan hebben we nog familie, vrienden en andere sociale verplichtingen.

Kortom, bijna geen tijd om op te laden en te genieten van het niks doen. Terwijl dit toch echt wel heel belangrijk is. Niet alleen voor je body, mind en soul maar ook om eenst stil te staan bij wat jij nou eigenlijk wilt in je leven en hoe jij het leven van je dromen kunt gaan leven (mocht je dit nog niet gedaan hebben).

Ik zie vaak dat mijn klanten best streng zijn voor zichzelf. Daarom komen ze bij mij, ik kan ze helpen om weer wat liever voor zichzelf te zijn, meer rust in hoofd en lichaam. En dat is niet egoïstisch, het is zelfs noodzakelijk. We zijn hier niet op aarde om onszelf kapot te werken of te verwaarlozen.  We zijn er om onszelf lief te hebben en andere om ons heen. Daarom is het heel belangrijk om je zelf wat meer tijd, aandacht en ruimte te geven. Om dingen te gaan doen, die jij leuk vindt en waar jij blij van wordt en energie van krijgt. Alleen dan kan jij dit ook jouw omgeving bieden. En je kunt er vandaag al mee beginnen. 

Waarom? Waarom niet? Ik zal je een handje helpen, het is immers de maand van de Liefde ‘Valentijn’!

Daarom deze 3 leuke Selflove tips voor je;

1. ‘Be your own Valentine’ – workshop

Een dag voor jou, waarop jij helemaal je eigen Valentijn mag zijn!  Waar lief zijn voor jezelf het thema is. Waar je de alledaagse hectiek laat voor wat het is. Waar je het opgejaagde gevoel, dat je van alles moet, loslaat. Een dag waar je jezelf laat pamperen en waar jij gewoon even JIJ kan zijn. En naar huis gaat met een dosis rust en ruimte, tips, tools, een Feelgoodie bag en een Feelgood Moodboard waar al jouw dromen op afgebeeld staan. ✨ Gehost en georganiseerd  door mij..;-) Wil je meer weten over deze workshop? Klik dan hier.

2. ‘Doe niet zo moeilijk’ 

Ooooh, wat kunnen wij het onszelf soms moeilijk maken he?! We willen vaak teveel op 1 dag;  dit, dat en als het kan ook nog zo. En waarom?! omdat iets in ons streeft naar perfectie. Maar maakt het ons nou gelukkig?! Nou nee, niet echt. Toch?! Het levert ons eerder frustratie en gedoe op. Daarom de opdracht om deze maand het even anders te doen. Laat dingen wat vaker op hun beloop. Ga single tasken in plaats van multitasken. Kijk wat er gebeurd. En als je aan een groot project wilt beginnen, begin dan stapje voor stapje. Je hoeft niet gelijk die hele berg in 1 keer te beklimmen. Hou het simpel en makkelijk.

Geen zin om een avond te koken? Dan halen we toch wat! Geen zin in die opdracht, omdat het je meer ellende dan succes oplevert? Zeg dan Nee, voordat je in een burn-out beland, net als Anna. lees het verhaal van Anna hier. Kom je tijd te kort? Zoek de eenvoud op en neem een stapje terug om te kijken waar je nou allemaal mee bezig bent en skip onbelangrijke dingen, dingen waarvan jij denkt dat ze moeten. Zo en kijk nu eens naar hoeveel tijd je overhoudt en wat voor leuks je daar mee kan doen. 

3. ‘Opschudden’ 

Soms heb je bepaalde zaken en mensen in je leven die negatief zijn en je tegen houden om vooruit te komen. Je weet zelf eigenlijk ook wel dat je daar van af moet, dat je het moet laten gaan, dat je je niet mee moet laten slepen maar op de een of andere manier blijf je er maar aan vast zitten. Bewust, onbewust, uit schuldgevoel of omdat je gewoon echt niet weet hoe je er van af moet komen.  Toch zou het heel erg helpen als je antwoord zou kunnen geven op de volgende vraag; van wie of wat krijg jij geen energie, geen waardering, steun, liefde, etc.  Schrijf ze op en bedenk dat het dan nu toch echt tijd wordt om er afscheid van te nemen. Af en toe moet je je leven even opschudden en opruimen, zo maak je ruimte voor nieuwe dingen en groei. 

Kies voor plekken waar je mensen met een positieve instelling tegen kan komen. Zelf zit ik bij een sportschool waar ik aan (hot) yoga doe, de sportschool zelf is heel inspirerend en er komen gelijkgestemde die ook aan hun gezondheid werken.  Daarnaast probeer ik vaak het hardlopen te combineren met soms alleen en soms samen hardlopen, dit is voor mij heel motiverend. En momenteel volg ik de masterclass “Your Roadmap to Success and Happiness’ van Michael Pilaczyck,  en tijdens deze opleiding hebben we een groepje gevormd met leden uit de buurt. We spreken ‘Live’ af en delen onze ervaringen met elkaar. Dit is ontzettend, leuk, inspirerend en motiverend. #feelgoodlifestyle  

Doe je voordeel met deze tips. Heb je nog vragen of kan je ergens wat hulp bij gebruiken? Maak dan gebruik van de GRATIS Clarity sessie of vul het contactformulier in.

En mocht je je willen aanmelden voor de ‘Be Your Own Valentine’ Workshop, stuur dan een mail naar leila@manifestyourdreamlife.nl 

Geniet van je vrije momenten en don’t forget to Feel good!
????